Carti comandateBuc.Pret

TOTAL: 0 lei

Romanul Regele alb a fost distins în Ungaria cu premiile Tibor Déry, Sándor Márai şi Jan Michalski şi a fost tradus în peste treizeci de limbi, în prezent existînd şi un proiect de ecranizare în Marea Britanie. Structurat în 18 capitole, fiecare echivalent cu cîte o nuvelă aproape autonomă, romanul Regele alb urmăreşte, pe parcursul unui an şi jumătate, întîmplările, cînd hazlii, cînd dramatice, ale personajului principal, un copil de 11 ani pe nume Dzsátá, al cărui tată e „reeducat prin muncă” la Canalul Dunăre-Marea Neagră din pricina semnării unei petiţii cu conţinut critic la adresa regimului, ceea ce îl face vinovat de „activităţi subversive antistatale”. În societatea profund dictatorială în care trăieşte Dzsátá, marcată de penurie, teamă, minciună, neîncredere, violenţă şi frustrări, cititorul va recunoaşte cu uşurinţă România „epocii de aur”.

REGELE ALB

Promotii

Categorii

Diverse

REGELE ALB StarStarStarStarStar

REGELE ALB

Autor: György Dragomán

Editura: Polirom

An aparitie: 2017

Numar de pagini: 272 pagini

Format carte: 11x18 cm

COD: 149669

ISBN: 978-973-46-6708-6

Status: indisponibil

Pret: 19.95 lei

ComandaAdauga REGELE ALB in cos

Romanul Regele alb a fost distins în Ungaria cu premiile Tibor Déry, Sándor Márai şi Jan Michalski şi a fost tradus în peste treizeci de limbi, în prezent existînd şi un proiect de ecranizare în Marea Britanie.

Structurat în 18 capitole, fiecare echivalent cu cîte o nuvelă aproape autonomă, romanul Regele alb urmăreşte, pe parcursul unui an şi jumătate, întîmplările, cînd hazlii, cînd dramatice, ale personajului principal, un copil de 11 ani pe nume Dzsátá, al cărui tată e „reeducat prin muncă” la Canalul Dunăre-Marea Neagră din pricina semnării unei petiţii cu conţinut critic la adresa regimului, ceea ce îl face vinovat de „activităţi subversive antistatale”. În societatea profund dictatorială în care trăieşte Dzsátá, marcată de penurie, teamă, minciună, neîncredere, violenţă şi frustrări, cititorul va recunoaşte cu uşurinţă România „epocii de aur”.